Het voortbestaan van de zilver geschiedenis in Schoonhoven staat bij ons hoog in het vaandel. Om de titel van Schoonhoven als Zilverstad te versterken aspireren wij om zoveel mogelijk actieve werkplaatsen te mogen behouden in Schoonhoven.

Om lid te worden van het Gilde St. Eloy, (zie aanmeldformulier onderaan deze pagina), zijn er enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Deze zijn als volgt:

Gilde lid:

– U heeft een opleiding afgerond die erkend wordt door het Gilde St. Eloy.
– U bent beroepsmatig actief in ons vak.
– U heeft een eigen Verantwoordelijkheidsteken.
– U bent gevestigd in Schoonhoven of directe omgeving.

Aspirant lid:

– U volgt een opleiding (vakscholier), erkend door het Gilde St. Eloy.
– U bent actief in ons vak, geen ondernemer, zonder Verantwoordelijkheidsteken.

Testimonials:

“Mijn lidmaatschap was een cadeau, en wat voor één! Ik vind het waardevol om lid te zijn van Gilde St. Eloy omdat we als goud-en zilversmeden samen prachtige evenementen neer kunnen zetten en zo ook bijdragen aan de publiciteit van Schoonhoven als Zilverstad.”
Anoek Huisman, Goudsmederij Fijn

 

“Het contact met collega goud- en zilversmeden is behalve leuk ook heel nuttig is. Je staat samen sterker voor de belangenbehartiging van de goud en zilversmeden op allerlei gebieden.”
Huub Rogier en Gabri Schumacher, Artis Causa

 

“Met het Gilde aan mijn zijde heb ik de geweldige stap genomen om mijn eigen winkel te openen en op te bouwen. Een keuze waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad. De Gildeleden maakten mij wegwijs waar nodig. Ik zou iedereen die vak gerelateerd is en affiniteit met Schoonhoven heeft, aanraden lid te worden.”
Kirsten Quaedackers, AtelierQ

 

“Het smeden in je eigen atelier kan eenzaam zijn. Door mijn lidmaatschap bij het Gilde voel ik me verbonden met de ziel van onze Zilverstad. Samen hebben we een schat aan vakkennis, techniek en een groot ‘adressenbestand’. We helpen elkaar aan bedrijven, emailleurs, graveurs, klokkenmakers, steenslijpers. Mijn lidmaatschap is dus niet alleen om de saamhorigheid, zakelijk steunen we elkaar.”
Esther van Vliet, Exxther

 

“Als zilverfabrikant vinden we het belangrijk dat het Gilde bijdraagt aan de promotie van Zilverstad Schoonhoven. Door het lidmaatschap worden onderlinge contacten onderhouden.”
André Gelderblom, Fa. J. Gelderblom & Zn

 

“Als bedrijf zijn wij oorspronkelijk in Schoonhoven, dé Zilverstad, opgericht. Om die reden is De Vaal vanaf de jaren ‘80 lid van het Gilde St.Eloy, en dat bevalt goed. Zo garandeert het Gilde klanten van onze goud- en zilverkwaliteit, door middel van het St.Eloy keurmerk. Daarnaast kun je als lid meedoen aan tentoonstellingen en andere activiteiten, wat zorgt voor extra publiciteit. Ook wordt hierdoor ons netwerk vergroot. Een lidmaatschap bij St.Eloy brengt dus genoeg voordelen met zich mee!”
Juwelier De Vaal / Jac de Vaal

 

 

Aanmelden