Het Gilde St Eloy

Als u op zoek gaat naar het perfecte juweel, dan zijn er enkelen factoren waar u op let. U zoekt kwaliteit, persoonlijkheid, maatwerk met een verhaal.  Om ervoor te zorgen dat u deze factoren terug vindt in het juweel is het Gilde St. Eloy al ruim 150 jaar actief in het behouden van de volgende kernwaarden.

Vakmanschap

Een collectieve kwaliteit in juwelen. Dit word aangeduid doormiddel van ons Gildeteken dat uitsluitend te gebruiken is door onze leden. Het Gildeteken dient als extra waarborg voor ‘’goud en zilverkwaliteit uit Schoonhoven, de Zilverstad’’.

Duurzaamheid

Verantwoord gebruik maken van de materialen voor het vervaardigen van juwelen. Waaronder juwelen gemaakt van gerecycled materiaal. Denk bijv. aan het hergebruiken/omsmelten van oude juwelen en industrieel hergewonnen goud en zilver.

Ambacht

Het behouden van de ambacht van goud- en zilversmeden, juweliers, taxateurs, fabriekswerk en handel in de juwelen branche. Doormiddel van workshops, masterclasses en andere vak gerelateerde activiteiten.

Verbondenheid

Als collega’s ondersteuning aan elkaar bieden, onderlinge samenwerkingen en de organisatie van diverse  evenementen die een bijzondere glans geven aan Schoonhoven, de Zilverstad aan de Lek.