Dick van de Lagemaat

Dick van de Lagemaat

Edelsmid

  • Bezoekadres gallery:
    Koestraat 112
    2871 DS Schoonhoven
  • Openingstijden:
    dagelijks, als de groene deuren open of los staan en op afspraak, ook in de avond of op zondag
  • Meesterteken:

Dick van de Lagemaat (1946), edelsmid

Dick van de Lagemaat, (Bodyartjewelry), Schoonhovense edelsmid vervaardigt sinds 1972 oor- en romantische lijfsieraden. Hij levert die in en buiten Nederland via beurzen, online via zijn website en vanuit de gallery in de Koestraat in Schoonhoven.

Opgeleid op de vakschool voor Goud- en zilversmeden te Schoonhoven en uitgebreide ervaring opgebouwd in de Schoonhovense zilverindustrie en daarna als zelfstandige edelsmid een bedrijf gestart.
Eerst  het met de hand graveren van zilveren en gouden sieraden, gebruiksvoorwerpen voor bedrijven en juweliers. Later het ontwerpen en vervaardigen van modische extravagante soms erotische zilveren sieraden waar zijn passie ligt.

De rode draad die door de collectie loopt zijn zilveren sieradenlijn, die zonder piercings gedragen kunnen worden op oren, tepels, vingers en iedere plek waar dat mogelijk is. 

Oorsieraden die vaak het hele oor bedekken en de illusie geven dwars door het oor te gaan.  Een specialisatie waar hij heden ten dage bekend om is.

Een grote eer viel hem te beurt in 2015 doordat zijn ontwerp met als thema “de puzzel compleet” voor een nieuwe ambtsketen voor de burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard gekozen werd als winnend ontwerp en die hij met behulp van zeven Schoonhovense collega’s vervaardigde.

In onze prachtige originele werkplaats worden tevens workshops gegeven door partner Feyona van de Feltz, gediplomeerd goud- en zilversmid voor individuen, maar ook groepen zoals familie/vrienden, bedrijfsuitjes, etc. Een unieke beleving met een mooi zelfgemaakt sieraad als resultaat.

Nieuwsgierig wat Feyona en Dick (bodyartjewelry) u te bieden hebben? Maak gerust vrijblijvend een afspraak de collecties te bezichtigen en met volledige privacy te passen en uw eventuele speciale wensen kenbaar te maken. Welkom

Kijk ook op onze social's