"Nacht van het Zilver"

SCHOONHOVEN 12 DECEMBER 2015 van 18:00 uur tot 24:00 uur

Intiem winterevenement Proef de sfeer van dit unieke winterevenement en ervaar tijdens deze bijzondere avond de warme uitstraling van de nieuwste creaties en kunstobjecten die de deelnemende goud- en zilversmeden u tonen.
>>Lees meer

Nieuws:

Bestuur en leden van het gilde St Eloy waren op 4 april aanwezig bij de beëdiging van Roel Cazemier als nieuwe burgemeester van de Krimpenerwaard. Na afloop werd ons gildelid Dick vd Lagemaat, de ontwerper van de nieuwe ambtsketen, in het zonnetje gezet
>>Zie foto's

 

 

.

Beediging nieuwe burgemeester gemeente Krimpenerwaard

Bestuur en leden van het gilde St Eloy waren op 4 april 2016 aanwezig bij de beëdiging van Roel Cazemier als nieuwe burgemeester van de Krimpenerwaard. Na afloop werd ons gildelid Dick vd Lagemaat, de ontwerper van de nieuwe ambtsketen, in het zonnetje gezet.

Gilde Nieuws

Sint Eloy
Het Gilde Sint Eloy: 150 jaar actief. De goud- en zilversmeden van Schoonhoven sloegen in 1988 de handen ineen en bliezen hun aloude 'Nijverheidsvereniging' uit 1862 nieuw leven in. Zo werd het Goud- en Zilversmidsgilde St. Eloy geboren.

in 2012 vierde het Gilde daarom trots haar 150-jarig bestaan. De bijna 50 leden bieden in Schoonhoven alles uit dit mooie vak: goud- en zilversmeden, edelsmeden, fabrikanten, kunstenaars, juweliers en taxateurs, museu en de Vakschool.

Het Gilde bevordert de verkoop van producten van de leden, maar zorgt daarbij voor de collectieve kwaliteit die men in de Zilverstad verwachten mag. Het speciale keurmerk St. Eloy mag uitsluitend door de leden op hun werk worden aangebracht. Het is een extra waarborg voor 'goud- en zilverkwalitet uit Schoonhoven'.

- George Hamel is vanaf 26 april 2014 de nieuwe voorzitter van het Gilde Sint Eloy. Jan van Nouhuys droeg de voorzittershamer over.


Website is created by Ger van de Lagemaat