Keurtekens
Al sinds de late middeleeuwen is er een controle op het gehalte van zilveren en gouden voorwerpen. Als opdrachtgever is het gewicht van het voorwerp eenvoudig te controleren maar daarmee is nog niet de juiste hoeveelheid goed of zilver in het voorwerp vastgesteld.
>> Lees verder

Nieuws:

Bestuur en leden van het gilde St Eloy waren op 4 april aanwezig bij de beëdiging van Roel Cazemier als nieuwe burgemeester van de Krimpenerwaard. Na afloop werd ons gildelid Dick vd Lagemaat, de ontwerper van de nieuwe ambtsketen, in het zonnetje gezet
>>Zie foto's

Zilverstadrotondes

Ondersteund door het Gilde Sint Eloy is op initiatief van een van de gildeleden een oude wens weer opgepakt om op de vijf rotondes van de N210 rond Schoonhoven zilverkunstobjecten te realiseren. >>Lees verder

De Vakschool Schoonhoven

Dreamweaver CS3Al sinds 1895 staat de Vakschool in Zilverstad Schoonhoven. Vakschool Schoonhoven is de enige school in Nederland waar je opgeleid kunt worden tot goudsmid, juwelier, uurwerkmaker, glazenier of glasblazer.
Toon je interesse voor een opleiding op Vakschool Schoonhoven, dan kies je ervoor om met je handen te werken, mooie dingen te maken en "het vak" in te willen gaan. Creativiteit, vakmanschap en zelfstandigheid zijn de kernwoorden voor alle opleidingen die we aanbieden. Studenten uit de hele wereld komen speciaal naar Schoonhoven om een opleiding op onze Vakschool te volgen. Niet alleen uit de buurlanden Duitsland en België maar ook bijvoorbeeld uit Denemarken, Zwitserland, Frankrijk en zelfs Mexico.

Vakschool Schoonhoven is uiteraard ook lid van het St. Eloy gilde. Het gilde is initiatiefnemer geweest bij Meesterstukken, het eindexamenwerk van de studenten goud- en zilversmeden. Nog steeds is het gilde nauw betrokken bij de tentoonstelling van de Meesterstukken die jaarlijks in het Nederlands Zilvermuseum wordt gehouden.

Naast de voltijd- en deeltijdopleidingen, biedt de Vakschool Schoonhoven onder de naam Vakschool Schoonhoven Cursus & Training tal van commerciële, technische en creatieve cursussen en trainingen aan. Creatieve korte cursussen voor geïnteresseerde beginners tot specialistische trainingen voor ondernemers en medewerkers in de sieraden- en uurwerkenbranche.


Website is created by Ger van de Lagemaat